trimmaus

Rotumääritelmä sanoo norwichinterrierin karvasta näin: "Kovaa, karkeaa, suoraa ja rungonmyötäistä; aluskarva on tiheää. Karva on pitempää ja runsaampaa kaulassa muodostaen päätä kehystävän kauluksen. Päässä ja korvissa karva on lyhyttä ja sileää lukuunottamatta vähäisiä viiksiä ja kulmakarvoja."

Siistitty karva viimeistelee rodunomaisen ulkonäön ja tyypin.

Karvanlaaduista huolimatta, turkin saa oikeassa kasvuvuaiheessa trimmattua siistiksi .

Norwichin turkki ei pysy "näyttelykunnossa" tai rotumääritelmän mukaisena trimmaamatta. Vaikka karva olisi juuri oikenlaatuista ja karkeaa, se on kuitenkin trimmattava. Norwichin karva nypitään, sitä EI leikata EIKÄ ajeta karvaleikkurilla. Mikäli norwichin turkin haluaa pitää rodunomaisena ympäri vuoden, vaatii se nyppimistä vähintään 4 kertaa vuodessa ja siinä välissä turkkia harjataan (johon karsta on paras harjausväline) sekä siistitään; eli nypitään korvalehtien karvat, naamakarvat, leikataan tassunpohjakarvat sekä siistitään tassukarvat niin että saadaan tassuista "kissankäpälämäiset" ja siistitään häntä. Tosiasia on, että leikeltynä tai ajeltuna norwichin turkki pehmenee ja karva menettää karkeutensa ja helppohoitoisuutensa ennemmin tai myöhemmin.

Trimmaus/nyppimistiheyteen ja tekniikkaan vaikuttaa olennaisesti karvanlaatu ja kaikkia karvanlaatuja ei pysty nyppimään jatkuvasti niin että se olisi koiran kannalta suotavaa. Karvaa voi nyppiä vain sen verran kuin sitä irtoaa, kyseessä ei ole repiminen, eikä turkkia saa repiä irti väkisin! 

Sillointällöin syntyy myös norwicheja, joilla on virheellinen pehmeä nk. bambam -karva. Sitä ei voi nyppiä, se ei irtoa ollenkaan nyppimällä, samoin käy karkeallekin karvalle jos se ajetaan leikkurilla. Tälläinen karva pitää trimmata joko ohennussaksilla tai ajaa koneella. Koiran vanhetessa (tai mahdollisesti terveysongelmien kanssa) tulee miettiä mikä on koiran kannalta paras trimmausratkaisu, nyppiminen vai ohennussakset/ajelu.

Kannattaa opetella oman norwichinsa kanssa se paras ajoitus turkin nyppimiselle ja pitää huolta siitä, että koiraa käsitellään ja harjataan sekä siistitään kuitenkin säännöllisesti. Näin ne myös tottuvat ja oppivat olemaan trimmauspöydällä tai -alustalla nätisti ja paikallaan.

Pitkäksi kasvanut karva, joka täytyy nyppiä pohjavillalle, ei voida perussiistiä.

Karva pohjavillalla. Karva on pehmeää ja peittävää, karkea päällikarva puuttuu kokonaan.

Näyttelyissä käyviä norwicheja nypitään jopa kerran kuukaudessa (jos turkinlaatu sen sallii) ja tavoitteena on tällöin karvan "rullaus" eli että eri mittaista karvaa kasvaa useassa kerroksessa, jatkuvasti. Aina kun pitkät jo epäsiisteiltä vaikuttavat karvat nypitään pois, jäljelle jää karkea, lyhyehkö, siisti karva ja turkki näyttää kauttaaltaan tasaiselta. Jos karvan haluaa antaa kasvaa trimmausten välissä pitkäksi ja nyppiä karvan 2 kertaa vuodessa niin silloin kaikki pitkä karkea karva nypitään pois ja jäljelle jää vain pohjavilla. Vaikka karva on silloin lyhyt (ja siisti), siinä ei ole oikeanlaista karkeaa peitinkarvaa päällä eikä näin ollen ole näyttelykarva, pohjavillalla olevaa koiraa ei tule viedä näyttelyihin. Myöskään pitkässä, epäsiistissä turkissa olevaa norwichia ei kannata näyttelyihin viedä. Tuomarit rokottavat arvostelussaan vääränlaisessa turkissa esitettyä norwichia.

Norwichinterrierin ilme ja viehätys pääsee oikeuksiinsa siistissä karvassa.

Tätä karvaa voisi kammata ja siistiä, mutta rodunomaisuus ja ilme näkyy kuitenkin, kun nyppiminen on hoidettu säännöllisesti.